Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

ΑΠΟ ΠΕΜΠΤΗ 1/10 ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ

Έθνικ και η αυτή η εβδομάδα, με άλλες 7 πρεμιέρες στις αίθουσες, κι αν προλάβετε να δείτε όλες αξίζουν, γράψτε μου. H περασμένη εβδομάδα μπορεί να ανήκε στους ιάπωνες δημιουργούς, από σήμερα όμως εφορμούν οι σκανδιναβοί, ενώ ξεκινά και η επέλαση των Ελλήνων! Των σινεφίλ ο τράχηλος εκλογές δεν υπομένει, οπότε ιδού:

ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ
(Antichrist)



Προκλητικός, βέβηλος, αλλά και αγαπημένος ο Λαρς φον Τρίερ ξαναχτυπά (κυριολεκτικά) τις αισθήσεις μας, με την ταινία που δίχασε όσο καμιά άλλη τα τελευταία χρόνια και που χάρισε στη Σαρλότ Γκένσμπουργκ το βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Καννών. Μαζί της ο Γουίλεμ Νταφόε.

Διανομή: Seven Films
Στους κινηματογράφους: Άστυ (Κοραή), Μικρόκοσμος Filmcenter (Συγγρού/Φιξ), Αθήναιον (Αμπελόκηποι), Τριανόν (Πατησίων & Κοδριγκτώνος) Village Cinemas@the Mall και Σινεάκ (Πειραιάς)



ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ


O σκηνοθέτης-έκπληξη του σύγχρονου ελληνικού σινεμά, επανακάμπτει με το sequel της low-budget (έως και χειροποίητης) ταινίας τρόμου «Το Κακό» που είδαμε πριν από μερικά χρόνια στους κινηματογράφους. Αυτή τη φορά τα λεφτά είναι περισσότερα, άρα η ταινία έχει και περισσότερο αίμα, περισσότερα ζόμπι, περισσότερα εφέ, περισσότερη πλάκα και περισσότερους ηθοποιούς στο καστ. Και τον Μπίλυ Ζέην! Απόλυτο “must” της εβδομάδας.

Διανομή: Audio Visual Entertainment


ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΟ ΤΑΤΟΥΑΖ
(Millennium: The Girl with the Dragon Tattoo)


Θρίλερ από τη Σουηδία σε σκηνοθεσία Νιλς Άρντεν Όπλεβ, βασισμένο στο πρώτο βιβλίο της best seller τριλογίας “Millennium” του Στιγκ Λάρσον. Ένας δημοσιογράφος αναλαμβάνει την έρευνα για την εξαφανισμένη κόρη μιας πλούσιας οικογένειας, η οποία αγνοείται εδώ και 40 χρόνια. Στο πλευρό του μια μυστηριώδης χάκερ που θα τον γοητεύσει! Παίζουν: Μίκαελ Νίκβιστ, Νούμι Ράπασε, Λένα Έντρε, Πέτερ Χάμπερ

Διανομή: Odeon


THE INFORMANT


Η πρώτη από τις δύο νέες ταινίες του Στίβεν Σόντερμπεργκ που θα δούμε φέτος αφηγείται την ιστορία ενός υπαλληλάκου μεγάλης βιομηχανίας τροφίμων (Ματ Ντέιμον), ο οποίος συνεργάζεται με το FBI για να τους αποκαλύψει μεγάλα σκάνδαλα που συμβαίνουν στον εργασιακό του χώρο. Έχει, όμως, όντως κάτι να τους πει; Χιούμορ, εκπλήξεις και αριστοτεχνικές ερμηνείες από τους Σκοτ Μπάκουλα, Τζόελ ΜακΧέιλ και Μέλανι Λίνσκι. Προσωπική μου απορία: Η ταινία γιατί δεν απέκτησε ελληνικό τίτλο; Εκτός αν αποτελεί πάγια τακτική της Village (βλέπε :Orphan”).

Διανομή: Village Films


ΠΕΘΑΙΝΩ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ
(Funny People)


To νέο πόνημα του αγαπημένου Τζαντ Άπατόου είναι λίγο πιο σκοτεινό από τις προηγούμενες ταινίες του, καθώς αφηγείται την ιστορία ενός διάσημου κωμικού (Άνταμ Σάντλερ), ο οποίος μαθαίνει πως έχει μόνο λίγες ημέρες ζωής ακόμα. Αν, όμως, του δινόταν μια δεύτερη ευκαιρία, θα έπαιρνε τη ζωή του περισσότερο στα σοβαρά; Παίζουν ακόμη: Σεθ Ρόγκεν, Λέσλι Μαν, Έρικ Μπάνα, Τζόνα Χιλ. Ως προς τον τίτλο, δεν θα με χάλαγε να μεταφραζόταν ο αυθεντικός.
Διανομή: UIP



FAME


Στην εποχή των remake και των talent shows, σιγά μη τη γλίτωνε «Ο Πυρετός της Δόξας», όπως ξέραμε το “Fame” στην Ελλάδα τα παλιά εκείνα χρόνια. Στην καινούργια ταινία, σε σκηνοθεσία Κέβιν Τάνγκαρόεν, οι ήρωες είναι άλλοι, η βασική ιδέα, όμως, παραμένει η ίδια: Φυντανάκια που θέλουν να βγουν μπροστά με δύναμη το ταλέντο τους. Ε, από περιέργεια, θα το δούμε.

Διανομή: Odeon


G-FORCE


Ο Τζέρι Μπρούκχάιμερ έχει βάλει το χέρι του στη νέα παραγωγή της Disney (σε σκηνοθεσία Χόιτ Γέτμαν) που συνδυάζει πραγματικούς ηθοποιούς και computer animated ήρωες. Τρία τρισχαριτωμένα ινδικά χοιρίδια κι ένας τυφλοπόντικας αναλαμβάνουν αντιτρομοκρατική δράση. Παίζει και ο Ζακ Γαλιφιανάκις του “Hangover”. Έχει την πλάκα της. Στα δυσάρεστα τώρα, η ταινία βγαίνει μόνο σε ελληνική μεταγλωττισμένη βερσιόν (Γιώργος Καραμίχος, Ζέτα Μακρυπούλια) και καθόλου μα καθόλου τρισδιάστατη, αφού οι διαφορές των μεγάλων στούντιο με τους έλληνες διανομείς ακόμη καλά κρατούν!


Διανομή: Audio Visual Entertainment

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου