Σκηνοθεσία: Νόρα Έφρον
Παίζουν: Μέριλ Στριπ, ‘Ειμυ Άνταμς, Στάνλεϊ Τούτσι, Κρις Μεσίνα
Διανομή: Audio Visual Entertainment
«Βασισμένη σε δυο αληθινές ιστορίες» όπως αναφέρεται χαριτωμένα στους τίτλους αρχής, η νέα ταινία της Νόρα Έφρον αφηγείται βίους παράλληλους της Τζούλια Τσάιλντ, που στην μεταπολεμική Γαλλία ερωτεύεται την κουζίνα της χώρας και αποφασίζει να μάθει να μαγειρεύει α λα φρανσαίζ, και της Τζούλι Πάουελ, που βρίσκει, στη Νέα Υόρκη του σήμερα, διέξοδο στη μαγειρική. Το πάθος και η αφοσίωση της πανύψηλης Τζούλια καθώς και το κουράγιο που της δίνει ο διπλωμάτης σύζυγός της την οδηγούν σε απίστευτα επίπεδα μαγειρικών ικανοτήτων τις οποίες και θέλει να μεταφέρει στις συμπατριώτισσές της Αμερικάνες. Έτσι, λοιπόν, βάζει στόχο να εκδώσει όλες τις γαλλικές συνταγές σε ένα βιβλίο για «τις αμερικάνες νοικοκυρές που δεν έχουν μάγειρους στο σπίτι». Παράλληλα, η Τζούλι αποφασίζει να μαγειρέψει όλες τις συνταγές του βιβλίου τής Τζούλια Τσάιλντ μέσα σε ένα χρόνο και να αφηγείται τα κατορθώματά της σε ένα blog στο Ίντερνετ. Η μαγειρική ως υποκατάστατο στη ζωή της Τζούλια (η ανάγκη της να προσφέρει αφοσίωση και αγάπη στο παιδί που δεν μπορεί να φέρει στη ζωή) και της Τζούλι (η ανάγκη της να δημιουργήσει κάτι όταν νιώθει πως επαγγελματικά και δημιουργικά έχει βαλτώσει) αποτελεί το ιδανικό συστατικό για μια «πεντανόστιμη» κυριολεκτικά ταινία που δεν πρέπει επ’ ουδενί να δείτε νηστικοί. Η Μέριλ Στριπ είναι απίστευτη και σε αυτήν την ερμηνεία της και σαφέστατα οι σκηνές της επισκιάζουν αυτές της Έιμυ Άνταμς. Η ταινία είναι χαριτωμένη, γλυκιά και ακαταμάχητη, όπως και η γαλλική κουζίνα. Της λείπει, όμως, η έμπνευση αυτή που θα έκανε τη γεύση της να απογειωθεί! Να κανονίσετε και έξοδο σε ένα καλό εστιατόριο μετά το σινεμά.
Να βάλω βαθμό; 6/10
Την είδα με ήχο Dolby Digital στο πολυτελές Αττικόν Cinemax Class. Η εκτύπωση των υποτίτλων κάπως στο πόδι.
Παίζουν: Μέριλ Στριπ, ‘Ειμυ Άνταμς, Στάνλεϊ Τούτσι, Κρις Μεσίνα
Διανομή: Audio Visual Entertainment
«Βασισμένη σε δυο αληθινές ιστορίες» όπως αναφέρεται χαριτωμένα στους τίτλους αρχής, η νέα ταινία της Νόρα Έφρον αφηγείται βίους παράλληλους της Τζούλια Τσάιλντ, που στην μεταπολεμική Γαλλία ερωτεύεται την κουζίνα της χώρας και αποφασίζει να μάθει να μαγειρεύει α λα φρανσαίζ, και της Τζούλι Πάουελ, που βρίσκει, στη Νέα Υόρκη του σήμερα, διέξοδο στη μαγειρική. Το πάθος και η αφοσίωση της πανύψηλης Τζούλια καθώς και το κουράγιο που της δίνει ο διπλωμάτης σύζυγός της την οδηγούν σε απίστευτα επίπεδα μαγειρικών ικανοτήτων τις οποίες και θέλει να μεταφέρει στις συμπατριώτισσές της Αμερικάνες. Έτσι, λοιπόν, βάζει στόχο να εκδώσει όλες τις γαλλικές συνταγές σε ένα βιβλίο για «τις αμερικάνες νοικοκυρές που δεν έχουν μάγειρους στο σπίτι». Παράλληλα, η Τζούλι αποφασίζει να μαγειρέψει όλες τις συνταγές του βιβλίου τής Τζούλια Τσάιλντ μέσα σε ένα χρόνο και να αφηγείται τα κατορθώματά της σε ένα blog στο Ίντερνετ. Η μαγειρική ως υποκατάστατο στη ζωή της Τζούλια (η ανάγκη της να προσφέρει αφοσίωση και αγάπη στο παιδί που δεν μπορεί να φέρει στη ζωή) και της Τζούλι (η ανάγκη της να δημιουργήσει κάτι όταν νιώθει πως επαγγελματικά και δημιουργικά έχει βαλτώσει) αποτελεί το ιδανικό συστατικό για μια «πεντανόστιμη» κυριολεκτικά ταινία που δεν πρέπει επ’ ουδενί να δείτε νηστικοί. Η Μέριλ Στριπ είναι απίστευτη και σε αυτήν την ερμηνεία της και σαφέστατα οι σκηνές της επισκιάζουν αυτές της Έιμυ Άνταμς. Η ταινία είναι χαριτωμένη, γλυκιά και ακαταμάχητη, όπως και η γαλλική κουζίνα. Της λείπει, όμως, η έμπνευση αυτή που θα έκανε τη γεύση της να απογειωθεί! Να κανονίσετε και έξοδο σε ένα καλό εστιατόριο μετά το σινεμά.
Να βάλω βαθμό; 6/10
Την είδα με ήχο Dolby Digital στο πολυτελές Αττικόν Cinemax Class. Η εκτύπωση των υποτίτλων κάπως στο πόδι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου