Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

ΑΠΟ 26/11 ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ

8 καινούργιες ταινίες από σήμερα κι όποιος αντέξει. Και, πιστέψτε με, πολλές από αυτές έχουν πραγματικό ενδιαφέρον κι είναι αδικία να τις παραβλέψετε μέσα στην υπερ-πληθώρα προσφοράς. Δώστε προσοχή, λοιπόν, και ραντεβού στα σινεμά.

DISTRICT 9

Σκηνοθεσία: Νηλ Μπλόμκαμπ
Πρωταγωνιστούν: Σάρλτο Κόπλεϊ, Τζέησον Κόουπ, Ντέηβιντ Τζέημς
Διανομή: Audio Visual Entertainment

Κάπου στο Γιοχάνεσμπουργκ βρίσκεται ο Τομέας 9, η περιοχή όπου ζουν αποκλεισμένοι οι εξωγήινοι, 30 χρόνια μετά την άφιξή τους στη Γη, έως ότου αποφασίζεται η μεταφορά τους κάπου αλλού. Σχόλιο για το ρατσισμό και τη λαθρομετανάστευση στη δεύτερη -μετά το «Moon»- σοβαρή ταινία επιστημονικής φαντασίας της χρονιάς. Θα το δούμε!

Ο ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΡ. ΠΑΡΝΑΣΟΥΣ
(The Imaginarium of Dr. Parnassus)

Σκηνοθεσία: Τέρι Γκίλιαμ
Πρωταγωνιστούν: Χηθ Λέτζερ, Κρίστοφερ Πλάμερ, Λίλι Κόουλ, Τζόνι Ντεπ, Τζουντ Λο, Κόλιν Φαρέλ
Διανομή: Village Films


Μια διαφορετική αφήγηση του μύθου του Φάουστ από το μεγάλο παραμυθά Τέρι Γκίλιαμ που βρέθηκε με το θάνατο του Χηθ Λέτζερ να τον αντικαθιστά από 3 ηθοποιούς (Ντεπ, Λο, Φαρέλ). Θα το δούμε!

FISH TANK

Σκηνοθεσία: Άντρεα Άρνολντ
Πρωταγωνιστούν: Κέιτι Τζάρβις, Μίκαελ Φασμπίντερ, Κίρστον Γουόρινγκ
Διανομή: Nutopia Entertainment


Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Καννών γι’ αυτό το αριστούργημα από τη Μεγάλη Βρετανία για τη ζωή μιας οικογένειας που ανατρέπεται από την άφιξη στο σπίτι του νέου -κούκλου- φίλου της μητέρας. Θα το δούμε κι αυτό, δεν το χάνουμε με τίποτα! Αποκλειστικά στους κινηματογράφους Έλλη (Ακαδημίας), Αθήναιον (Αμπελόκηποι), Κηφισιά Cinemax 2, Τριανόν Filmcenter (Πατησίων/Κοδριγκτώνος)

MICMACS -ΜΙΚΡΟΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ
(Micmacs a Tire -Larigot)


Σκηνοθεσία: Ζαν-Πιερ Ζενέ
Πρωταγωνιστούν: Ντανί Μπουν, Αντρέ Ντυσολιέ, Ζυλί Φεριέ, Ζαν-Πιερ Μαριέλ
Διανομή: Odeon


Ορφανός που ζει στο δρόμο με μια σφαίρα σφηνωμένη (κυριολεκτικά) στο κεφάλι, γνωρίζεται με μια συντροφιά περιθωριακών στο Παρίσι και ορκίζεται να πάρει εκδίκηση από τους βιομηχάνους όπλων. Καρικατουρίστικο και λίγο εστέτ το στιλ του Ζενέ, σε μια ταινία που θα δούμε, ακόμη κι αν δεν πρόκειται περί αριστουργήματος.

(500) ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΤΗ ΣΑΜΕΡ
(500) Days of Summer


Σκηνοθεσία: Μαρκ Γουέμπ
Πρωταγωνιστούν: Τζέζεφ Γκόρντον-Λέβιτ, Ζόι Ντεσανέλ
Διανομή: Odeon

Αριστουργηματική αισθηματική κομεντί που ανατρέπει όλα όσα ξέραμε για τις αισθηματικές κομεντί, με εξαιρετικούς διαλόγους, δημιουργικό μοντάζ και ένα ερωτεύσιμο πρωταγωνιστικό δίδυμο. Αποκλειστικά στο Embassy Nova Odeon (Κολωνάκι). Θέλουμε να το δούμε, αλλά θα προλάβουμε;

ΥΠΟΘΕΣΗ FAREWELL
(L’ Affaire Farewell)

Σκηνοθεσία: Κριστιάν Καριόν
Πρωταγωνιστούν: Γκιγιόμ Κανέ, Εμίρ Κουστουρίτσα, Γουίλεμ, Νταφόε
Διανομή: Seven Films


Η αληθινή ιστορία ενός αξιωματικού της KGB που τροφοδοτούσε με μυστικά έγγραφα τις μυστικές υπηρεσίες του δυτικού κόσμου. Ενδιαφέρον, αλλά ευχόμαστε να συνεχίσει και την άλλη εβδομάδα, διότι δεν προλαβαίνουμε.

THE HAUNTING IN CONNECTICUT

Σκηνοθεσία: Πήτερ Κόρνγουελ
Πρωταγωνιστούν: Βιρτζίνια Μάντσεν, Κάιλ Γκόλνερ, Ελίας Κοτέας, Μάρτιν Ντόνοβαν
Διανομή: Audio Visual Entertainment


Άλλη μια ταινια τρόμου σε στοιχειωμένο σπίτι. Καλό το καστ. Αποκλειστικά στα Ster Cinemas Άγιος Ελευθέριος και Village Shopping & More Ρέντη

ΠΛΑΝΗΤΗΣ 51 -ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΑΠ’ ΤΗ ΓΗ
(Planet 51)


Σκηνοθεσία: Χόρχε Μπλάνκο
Με τη φωνή του Σάκη Ρουβά


Πολύ καλή ταινία κινουμένων σχεδίων από την Ισπανία, για την άφιξη ενός γήινου αστροναύτη στον Πλανήτη 51, όπου τα χαριτωμένα πλασματάκια του ζουν σε μια κοινωνία που παραπέμπει στις ΗΠΑ των ‘50s. Προβάλλεται μόνο μεταγλωττισμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου