Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΠΟ 12/11

Μόνο 4 καινούργιες ταινίες αυτήν την εβδομάδα στους κινηματογράφους, διότι έγκωσαν τα multiplex και δεν χωράνε άλλες. Συν ότι οι μεμονωμένες αίθουσες με κάτι «Κυνόδοντες» και κάτι «Λευκές Κορδέλλες» έχουν βρει την υγειά τους και σιγά μην αλλάξουν ταινία. Πάντως, η εβδομάδα μάς υπόσχεται καλό σινεμά (Τι Απέγινε η Έλι…) και χορταστικό θέαμα (2012).

ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ Η ΕΛΙ…
(Darbareye Eli)


Σκηνοθεσία: Ασγκάρ Φαραντί
Πρωταγωνιστούν: Σαχάμπ Χοσεϊνί, Ταρανέ Αλιντούστι, Γκαλιφτσέ Φαραχανί
Διανομή: Nutopia Entertainment

Ψυχολογικό δράμα ιρανικής προελεύσεως, ουδόλως φολκλορικό και μίζερο, που αφηγείται τις επιπτώσεις που επιφέρει σε μια ομάδα ανθρώπων η ανεξήγητη εξαφάνιση της Έλι, μιας γυναίκας για την οποία όπως αποδεικνύεται- ήξεραν ελάχιστα. Κατ' αποκλειστικότητα στους κινηματογράφους Έλλη και Πτι Παλαί

2012
Σκηνοθεσία: Ρόλαντ Έμεριχ
Πρωταγωνιστούν: Τζον Κιούζακ, Αμάντα Πιτ, Τσιουιτέλ Ιτζαϊφόρ, Τάντι Νιούτον
Διανομή: Audio Visual Entertainment


Ο Ρόλαντ Έμεριχ καταστρέφει (ξανά) τον κόσμο και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Για μεγάλες οθόνες και δυνατό ψηφιακό ήχο. Και σε ψηφιακή προβολή σε Odeon Kosmopolis (Μαρούσι), Odeon Starcity (Συγγρού/Πάντειος), Αθήναιον (Αμπελόκηποι) και Αθήναιον Cinepolis (Γλυφάδα).

NEW YORK, I LOVE YOU

Πρωταγωνιστούν: Άντι Γκαρσία, Νάταλι Πόρτμαν, Τζούλι Κρίστι, Ήθαν Χωκ, Μπράντλεϊ Κούπερ
Διανομή: Village Films

Στα πρότυπα του «Paris, Je t’Aime» που είχαμε δει πριν κάποια χρόνια, η ίδια ομάδα παραγωγών συλλέγει ιστορίες μικρού μήκους διάσημων σκηνοθετών με κοινό φόντο και θεματική τη Νέα Υόρκη.

ΠΑΠΙΣΣΑ ΙΩΑΝΝΑ
(Pope Joan)

Σκηνοθεσία: Σένκε Βάρτμαν
Πρωταγωνιστούν: Γιοχάνα Βάκαλεκ, Ντέηβιντ Γουέναμ, Τζον Γκούντμαν, Ίαν Γκλεν

Διανομή: Odeon

Μεταφορά στην οθόνη του μυθιστορήματος της Ντόνα Γούλφοκ που αφηγείται την ιστορία μιας φτωχής κοπέλας που κατόρθωσε να μπει κρυφά σε ιερατική σχολή τον 9ο αιώνα και να αναρριχηθεί μέχρι τον παπικό θρόνο, μεταμφιεσμένη ως άντρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου